„Студентски град” - Нови Београд

СТУДЕНТСКИ РЕСТОРАНИ

У оквиру Установе Студентски центар „Београд” послује 14 савремено опремљених студентских ресторана, у којима се дневно произведе и подели и до 20.000 оброка.

Право на исхрану

Храна се служи на самоуслужним линијама у свих 14 ресторана, а припрема се у седам производних (Студентски град, Карабурма, Краљ Александар I, Вождовац, Рифат Бурџовић, Кошутњак и Земун), док се у преосталих седам (Патрис Лумумба, Ђушина, Обилићев венац, Мика Митровић, Фармација, Агроном и Глумац) храна допрема из најближег производног ресторана, па се они, за разлику од производних, називају дистрибутивни ресторани.

Право на исхрану у студентским ресторанима остварују сви студенти који су уписали текућу школску годину на некој од високошколских установа у Београду. Студенти који су уписали студијску годину на терет буџета Републике Србије остварују право на исхрану по буџетским ценама. Студенти који сами финансирају своје школовање могу користити услугу исхране у студентским ресторанима по економским ценама.

Студенти са пребивалиштем на територији града Београда такође могу користити сва три оброка у студентским ресторанима, с тим што у току месеца имају право на укупан број оброка колико актуелни месец има дана – нпр. у јуну могу да уплате укупно 30 оброка, у мају 31 и слично, а сами бирају колико ће којих оброка уплатити, у зависности од својих потреба (то може бити 10 доручака-10 ручака-10 вечера или нпр. 30 ручака).

Мени оброци

За исхрану у студентским ресторанима неопходно је да студент поседује нашу студентску картицу помоћу које купује и користи мени оброке. Приликом куповине, оброци се уписују на чип картице, а након преузимања оброка у студентском ресторану, искоришћени оброк исписује се са чипа картице.

Мени оброци могу се допунити на инфокиосцима или на благајнама студентских домова и ресторана. Уплаћени оброци се током месеца могу користити у било ком студентском ресторану.

Правило је да се мени оброци купују по декадама (10-20-30) закључно са двадесетим у месецу. Од двадесет првог, мени оброци се могу куповати појединачно, а од двадесет седмог у месецу може се обавити куповина за наредни месец. Неискоришћени мени оброци не могу се пренети у наредни месец. На благајнама ресторана врши се продаја жетона за прибор за јело.

Јеловници

Приликом припреме хране поштују се сва правила и програми добре хигијенске, производне и дистрибутивне праксе. Ефективно се примењује Систем менаџмента квалитетом у складу са захтевима Стандарда SRPS ISO 9001:2015 и Систем менаџмента безбедношћу хране у складу са захтевима Стандарда SRPS EN ISO 22000:2018, у оквиру кога функционише и HACCP систем безбедности производа.

Сва јела у нашим ресторанима су нутритивно избалансирана и прилагођена потребама младих људи.

Јеловници у ресторанима се сезонски мењају и у сваком новом јеловнику нађе се по једно ново јело. Слушајући глас студената, у студентски мени уврштена су нека њихова омиљена јела: гурманска пљескавица, грилован свињски врат, карађорђева шницла, гулаш од печурака, пилећи медаљони, пица/пица пита, лазање, пилећа крилца, више врста рижота, поховано пилеће бело месо, пита савијача са поврћем, лигње у колутовима, просо, шпанска пита, кнедле са надевом од шљива, кајсија и чоко крема, рижото од интегралног пиринча с бундевом, резанци с маком, као и више врста веганских јела.

Посебно се води рачуна о избору јела током поста, уз настојање да се задовоље потребе студената који посте на уљу, као и оних који посте на води (састав јела и могући алергени).

ЦЕНЕ ИСХРАНЕ
у студентским ресторанима

Ценовник
Буџетске цене (по оброку)
Економске цене (по оброку)
Доручак
Доручак
Буџетске цене (по оброку)
56,00
Економске цене (по оброку)
130,00
Ручак
Ручак
Буџетске цене (по оброку)
120,00
Економске цене (по оброку)
310,00
Вечера
Вечера
Буџетске цене (по оброку)
90,00
Економске цене (по оброку)
240,00
Дневно
Дневно
Буџетске цене (по оброку)
266,00
Економске цене (по оброку)
680,00