МЕДИЈИ
Пише се о нама

22. април

четвртак

У СТУДЕНТСКИМ ДОМОВИМА ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Поводом обележавања Дана планете Земље организовано је сађење садница у студентским домовима широм Србије. Поводом ове акције обезбеђено је 200 садница јавора, млеча и кестена које су посадили студенти. У Студентском граду у Београду сађењу су присуствовали министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, директор Установе Студентски центар „Београд“ Горан Минић, државни секретар запросвету Марјана Мијатовић, државни секретар за омладину и спорт Милан Савић,председник Центра за едукацију и развој омладине Београда (ЦЕРОБ) Стефан Милић и председница Студентске конференције универзитета Србије (СКОНУС) Маргарета Смиљанић.

Директор Установе СЦ „Београд“ Горан Минић истакао је да су акцију подржали са великим задовољством и да она представља наставак процеса озелењавања и хортикултурног сређивања студентских домова, како би они били што лепша, а пре свега здравија средина за живот свих студената. „Подсетићу да смо у претходном периоду засадили око 400 садница у комплексима студентских домова, што је значајно улепшало простор. Студенти су и данас, својим волонтерским учећем у свим домовима, показали да им је очување заштите животне средине итекако важно. Управо из тог разлога, како би домови у нашем главном граду били уређени, а самим тим и стандарди за живот и рад што бољи, наставићемо и у наредном периоду са истим активностима“, додао је Минић, који је захвалио студентима и организацијама на иницијативи и данашњем залагању, а представницима Владе Републике Србије на огромној подршци.
„Част ми је и задовољство што сам данас могла да посадим стабла заједно са студентима, потпредседником Владе и ресорним министром Ружићем, државним секретарима и директором Минићем који увек подржи или иницира овакве акције. Више од 200 стабла ће данас, у студентској акцији, бити посађено широм земље - у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Новом Пазару и Косовској Митровици. Данашња акција је организована на Дан планете Земље, а ми ћемо се трудити да оне буду чешће, без обзира на то који је дан“ рекла је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.
„Стварањем боље животне средине, стварамо квалитетније услове за будућност и здравији живот свих нас. Важно је да као млади људи и носиоци овог друштва јединствени наступате у акцијама, циљевима јер једино тако можете јасно послати поруку да су млади активни и да желе да раде на бољој друштвеној заједници за све нас. Желим да честитам Центру за едукацију и развој омладине Београда (ЦЕРОБ-у) и Студентској конференцији универзитета Србије (СКОНУС-у) на организацији оваквог догађаја и поруци коју на Дан планете земље студенти у 6 градова наше државе шаљу, као и Установи Студентски центар Београд који из године у годину омогућавају студентима погоднији живот у студентским домовима“, поручио је министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.
Испред СКОНУС-а обратила се председница организације Маргарета Смиљанић која је објаснила да је поводом Дана планете земље осам универзитета у шест градова са преко 50 студентских организација послало је поруку да је студентима важно у каквим животним условима живимо. Она је додала да су ЦЕРОБ и СKОНУС овом акцијом желели да поруче да су млади спремни на активности које ће допринети већој свести о важности животне средине.

Министарка Вујовић садила стабла са студентима на Дан планете Земље - Курир

Вујовић садила стабла у Студентском граду у Београду-Н1

Дан Земље: Акција садње дрвећа у студентским домовима- Студио Б

У студентским домовима обележен Дан планете Земље- Недељник ДАН ЗЕМЉЕ У СРБИЈИ: Акција садње дрвећа у студентским домовима - Happy

У студентским домовима обележен Дан планете Земље -Телеграф

У СТУДЕНТСКИМ ДОМОВИМА ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ - Србија Данас

СТУДЕНТИ ОБЕЛЕЖИЛИ ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ Организовано сађење садница у студентским домовима: "Природа се мора чувати" - Ало У СТУДЕНТСКИМ ДОМОВИМА ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ - Информер

ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ Сађење садница у студентским домовима широм Србије- Плодна земља