МЕДИЈИ
Пише се о нама

6. април

четвртак

Поводом 4. априла – Дана студената, у Установи Студентски центар „Београд” сваке године се традиционално организује низ активности

Поводом 4. априла – Дана студената, у Установи Студентски центар „Београд” сваке године се традиционално организује низ активности: избор за најбољег студента у свих 14 студентских домова, бројна спортска такмичења, као и велики концерт.

Право учешћа на конкурсу за најбољег студента имају сви редовни станари дома, чије се школовање финансира из буџета Републике Србије. Рангирање кандидата врши се на основу оствареног успеха у досадашњем току студија. Најбоље студенте Установа награђује седмодневним боравком на Златибору на бази пуног пансиона за две особе, ваучером за месец дана бесплатног тренирања у теретани, ваучером за пет бесплатних термина у сауни, као и пригодним поклонима.

На отвореним спортским теренима и у спортским салама Установе, сваке године се одржавају такмичења у различитим спортовима (мали фудбал, баскет, одбојка, стони тенис, шах, пикадо, тенис, надвлачење конопца). Испред Установе Студентски центар „Београд”, Служба за спорт и рекреацију освајачима првог, другог и трећег места у свим спортовима обезбеђује медаље, пехаре и дипломе, као и ваучере за куповину у спортским радњама. Традиционално, спортска такмичења се завршавају одигравањем финалне утакмице турнира у малом фудбалу.

Најпосећенији догађај је ипак велики концерт који се сваке године одржава на Дан студената на платоу Студентског града. Овим концертом, на коме се традиционално окупи око 12.000 студената, симболично се завршава прослава Дана студената.

Свечана академија поводом Међународног дана студената (klipingmap.com)

Награда за Студентски центар Београд (клипингмап.цом)

Директор Студентског центра Београд: Студенти УБ низом активности обележавају свој дан (тањуг.рс)

Дан студената Београдског Универзитета (клипингмап.цом)

Ружић уручио награде најбољим студентима поводом Дана студената (тањуг.рс)

Уручене награде најбољим академцима поводом Дана студената (србија.гов.рс)

Дан студената у Београду: Сећање на велике демонстрације из 1936. (блиц.рс)

Ружић уручио награде најбољим студентима поводом Дана студената (твмост.инфо)

Студенти са ректором на Дан студената