Studentski centar Beograd
Studentski centar Beograd

jquery sliders Studentski centar Beograd
Kosutnjak Kosutnjak Kosutnjak
Blаgоја Pаrоvićа 156., nа Kоšutnjаku.

Savet za prosvetu Narodnog odbora grada Beograda odobrio je 1960. godine investicioni program za izgradnju Internata za smeštaj Visoke škole za fizičko vaspitanje, kapaciteta od 424 ležaja. Projektovane su četiri zgrade, jedna za smeštaj ženskog i tri za smeštaj muškog dela Internata. Dom kakav danas znamo, koji se sastoji iz dve zgrade ,bloka, A i bloka B, sagrađen je 1963. godine. Sredinom 1970. studentski restoran koji je dotad bio u sastavu Fakulteta za fizičko vaspitanje, pripojen je Studentskom centru. Tako su studenti beogradskog Univerziteta dobili još jedan dom, funkcionalan, uređen, okružen sportskim terenima i zelenilom - studentski dom "Košutnjak".

Теl: 011/3530-200

Upravnik: Aleksandar Pap


Studentski dom "Košutnjak" smešten je na jednoj od najlepših beogradskih lokacija. Studentske sobe kojih ima 123, raspoređene su u A i B bloku. U blizini doma nalaze se Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Šumarski fakulteti i Viša hotelijerska škola.

Specifičnost doma čini atraktivno okruženje, blizina park šume Košutnjak, otvorenih bazena i veštačke ski staze. Dom raspolaže elektronskim bravama, a studenti su u mogućnosti da pale ili gase svetlo u sobama pomoću studentske kartice.Prеvоz: A 23, 53